Telefonunuz yarın acil durum uyarısı alacak; işte nedeni - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Telefonunuz yarın acil durum uyarısı alacak; işte nedeni - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Tüketiciler şu mesajı alacak: “BU, Ulusal Kablosuz Acil Durum Uyarı Sisteminin bir testidir

Bir göre hükümet açıklamasıyaklaşık 14:20 EDT’de gerçekleşecek İşte ABD’deki saat dilimine göre bir bakış:

  • Doğu Yaz Saati (EDT), 14:20
  • Merkezi Yaz Saati (CDT), 13:20
  • Dağ Yaz Saati (MDT), 12:20
  • Pasifik Yaz Saati (PDT), 11:20
  • Alaska Yaz Saati (AKDT), 10:20
  • Hawaii-Aleutian Standart Saati (HAST), 08:20

Şiddetli hava koşulları veya diğer faktörler nedeniyle test 11 Ekim’e ertelenecek Hiçbir eyleme gerek yok 20 civarında başlıyor Kamuoyunun herhangi bir işlem yapmasına gerek yok ” İspanyol telefon kullanıcıları şu mesajı görecek: “ESTA ES UNA PRUEBA del Sistema Nacional de Alerta de Emergencia Amacımız, kriz sırasında insanlara doğru ve zamanında bilgi verebilmemiz için acil durum müdahale ve hazırlık yeteneklerimizi geliştirmektir Testler, yetkililerin cep telefonları da dahil olmak üzere çeşitli yollarla halka kimliği doğrulanmış acil durum mesajları göndermesine olanak tanıyan internet tabanlı bir sistem olan FEMA’nın Entegre Kamu Uyarı ve Uyarı Sistemi (IPAWS) kullanılarak gerçekleştirilecek

Telefonum neden acil durum uyarısı alacak? CNN

Yetkililer, acil durumlarda her iki sistemin de ulusal çapta sorunsuz çalışmasını sağlamak için testler yürütüyor Test iki tür uyarıyı içerecek: kablosuz acil durum uyarıları (WEA) ve acil durum uyarı sistemi (EAS)

Test sırasında Kablosuz Acil Durum Uyarı (WEA) sistemi cep telefonlarına kısa mesaj gönderecek Bu sadece bir test Test, acil uyarıların çeşitli medyalar aracılığıyla halka iletilmesinde sistemin güvenilirliğini ve etkinliğini değerlendirmeyi amaçlamaktadır Tüketiciler, belirlenen zamanda cep telefonlarının dil ayarlarına bağlı olarak İngilizce veya İspanyolca kısa mesaj alacak

WEA testi yaklaşık 30 dakika sürecek ve WEA uyumlu kablosuz telefonu olan herkese bir mesaj gönderilecek FEMA

Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) ve Federal İletişim Komisyonu (FCC), 4 Ekim Çarşamba günü yarın ülke çapında bir acil durum uyarı testi gerçekleştirecek

FEMA ve FCC, bu testlerin sorunsuz ilerlemesini sağlamak için EAS katılımcıları, acil durum yöneticileri ve diğer kişilerle birlikte çalışıyor ”

EAS testi yaklaşık 60 saniye sürecektir Bu süre zarfında desteklenen cihazlar bir sesli mesaj iletecektir: “Bu, Federal Acil Durum Yönetim Ajansı tarafından yayınlanan ve Amerika Birleşik Devletleri’ni 14:20 – 14:50 ET arasında kapsayan ülke çapında bir Acil Durum Uyarı Sistemi testidir Mesajı alabilmeniz için telefonunuzun açık olması ve aktif baz istasyonunun kapsama alanında olması gerekir Bu, ABD’de gerçekleştirilecek üçüncü WEA testidir ve sistemin acil durumlarda halka kritik mesajları iletme konusundaki etkinliğini değerlendirmeyi amaçlamaktadır Hiçbir işlem yapmanıza gerek yok ”

Acil durum uyarısını telefonuma ne zaman alacağım? Stefan Moertl Unsplash’ta

Testler 4 Ekim Çarşamba günü saat 14

Testin WEA kısmı, tamamen yeni Apple iPhone 15 serisi, Samsung Galaxy Z Flip 5 ve temel olarak son on yılda üretilen tüm telefonlar dahil olmak üzere ABD’deki tüm tüketici cep telefonlarını kapsayacak

EAS testi, radyo ve televizyonlara sesli mesaj göndermeyi içerir ve genel olarak yedinci ulusal testtir Buna karşılık Acil Durum Uyarı Sistemi (EAS), desteklenen cihazlara IPAWS-OPEN platformu aracılığıyla sözlü bir mesaj gönderecektir